Et haşlama soğan, patates, havuç ve kemikli ya da kemiksiz et kullanarak yapılır. Etler su içerisinde haşlanır. Haşlama suyuma aroma katması için defne yaprağı, tuz ve karabiber eklenir. Haşlanan etlerin içerisine soğan, patates, havuç gibi sebzeler eklenerek pişirilir. Elde edilen yemek et haşlamadır. Suyuyla birlikte sıcakken servis edilir. Üzerine kekik ve pul biber çok yakışır. Lezzetli, sağlıklı ve doyurucu bir yemektir. Peki hazırladığınız et haşlamanın yanına başka ne yakışır? Ne ile birlikte servis edebilirsiniz. İşte, et haşlamanın yanına yakışacak 11 lezzet:
Klasik bir patates püresi et haşlama ile en çok yakışacak lezzetlerden biridir. Yapması kolay ve malzemesi az olan patates püresini et haşlamanın yanına tercih edebilirsiniz.
Sadece 4 malzeme ile yapılan lezzetli pirinç pilavı et haşlamayı adeta tamamlayacak.
Pirinç pilavı tercih etmeyenler için lezzetli, sebzeli ve doyucu bulgur pilavı et haşlama ile uyumlu olacaktır.
Havuç salatası lezzetli, pratik ve ferahtıcı bir lezzet olarak tercih edilebilir. İsterseniz yoğurtla karıştırarak servis edebilirsiniz.
Evde kendiniz hazırladığınız yoğurt lezzeti ve faydaları ile her yemekle yakışacağı gibi et haşlama ile ayrı güzel olacaktır. Bir yandan ferahlatıcı bir lezzet arayanlar için ev yapımı yoğurt iyi bir tercihtir.
Arpa şehriye pilavı, pilavla et haşlamayı yakıştıranlar için farklı bir alternatif. En az pirinç pilavı ve bulgur pilavı kadar çok yakışacak bir lezzet.
Turşuların tamamı et yemekleri ile çok yakışır. Acı biber, sarımsak ve kaya tuzu ile hazırlanan acı biber turşusu et haşlamanızın yanına güzel bir bit uyum sağlayacak.
Ana malzemeleri yoğurt, sarımsak ve nane olan haydari, en lezzetli mezelerden biridir. Soğuk bir şekilde servis edilir. Et haşlama yanında ferahlatıcı bir lezzet olacak tercih edilebilir.
Mevsime uygun lezzetli ve sağlıklı lezzetler ile hazırlanan ılık kök sebze salatası ana yemeklerinizin yanına çok yakışacağı gibi et haşlamanın da mükemmel bir tamamlayıcısı olacak.
Fırında kremalı patates, fırında pişmesi ile pratik, lezzeti ile unutulmaz olacak, et haşlamanın yanında yumuşak ve hafif bir lezzet isteyenler fırında kremalı patatesi tercih edebilir.
Türk mutfağının en sevilen salatalarından olan çoban salata, domates, soğan,biber, zeytinyağı ve maydanoz ile et haşlamanınızın yanına çok yakışacak.
Şunlara da göz atın;