''Yaklaşık dört yıl boyunca Chicago’da bir Starbucks’ta baristalık yaptım. O zamandan beri her gün kahve alımını azalttım ve bu bana çok para kazandırdı. Artık evde kendi içeceğimi yapıyorum. Kolay ve tadı da bir o kadar güzel.'' Eski Starbucks baristası Stefania Marzelia, popüler Starbucks içeceklerinden ilham alan, evde yapabileceğiniz 5 nefis tarifini paylaştı.
Yapılışı: Bir kahve kupası alın ve biraz vanilya şurubu ekleyin. Espresso ve buz için yer bırakarak sütü neredeyse üstüne dökün. Biraz buz ekleyin ve üzerine espresso dökün. Üzerine karamel gezdirin.
Yapılışı: Bir kahve kupası alın ve beyaz çikolata sosu (veya cips) ekleyin. Espressoyu hazırla. Hazır olduğunuzda bardağa dökün ve sos ile espressonun iyice karışması için karıştırın. İçine süt dökün. Buz ekleyin. Biraz çırpılmış krema ile doldurun.
Yapılışı: Eşit miktarda chai konsantresi ve sütü buharı tüten bir sürahiye dökün ve buharlayın. (Mikrodalgada yaklaşık iki dakika öneririm.) İstenilen sıcaklığa ısıtın (benimkini 150 dereceye ısıtıyorum) ve bir kahve kupasına dökün. Tatmak için tarçın ve hindistan cevizi serpin. Karıştırın ve tadını çıkarın.
Yapılışı: Bir kupa alın ve istediğiniz miktarda soğuk demleme dökün. Vanilyalı tatlı krema için üstte yer bırakarak buzla doldurun. Ayrı bir kapta süt, krem şanti ve üç pompa vanilya şurubunu karıştırın. İstenilen miktarda vanilyalı tatlı kremayı soğuk demlemeye dökün.
Yapılışı: Bir kahve kupası alın ve mocha sosunuzu ve nane şurubunuzu ekleyin. Espressonuzu hazırlayın. Hazır olduğunda, kupanıza dökün ve karıştırın. Espresso, nane şurubu ve moka sosunun iyice karıştığından emin olun. Seçtiğiniz sütü dökün. Buz ekleyin, ardından çırpılmış krema ve çikolata talaşı ile doldurun.
Şunlara da göz atın;