Bir stand mikseri ile ekmek hamuru yapmak, fırıncılıktaki en büyük gelişmelerden biridir. Elle yoğurmak, hamurların yüzeylere yapışması anlamına gelir, ancak işlenmesini kolaylaştırmak için çok fazla un eklemek ekmeğinizin kuru ve yoğun olmasına neden olabilir. Hamur kancalı stand mikserler çaba ve zamanı azaltır, ekmeği elle yapılan herhangi bir şey kadar lezzetli yapan iyi yoğrulmuş hamur topları üretir.
Bununla birlikte, mikserler kendi başlarına iyi ekmek bilgisi için bir vekil değildir. Bir mikser, hamuru sizin yapabileceğinizden daha iyi işleyebilir, ancak ne zaman yapıldığını veya dokusunun nasıl olması gerektiğini size söyleyemez. Kullanışlı mutfak aletleri harikadır, ancak aletinizin daha ölçülü, düşük hızda kullanılması gerçekten daha iyi olduğunda, hız ve rahatlığın umursamaz bir şekilde kucaklanmasına da ilham verebilirler. Bir mikseriniz varsa ve ekmek yapıyorsanız, daha hızlı ve daha iyi sonuçlar elde etmek için mikseri çalıştırmak isteyebilirsiniz, ancak aslında daha yüksek hızlardan kaçınmanız için birkaç farklı neden vardır.
Krem şanti yaparken veya yumurta ve şekeri birlikte çırparken, mikserinizin yüksek hızı çok eğlencelidir. Ama bu şeylerin ortak noktası ne? Hafif ve kabarıktırlar. Çoğu ekmek hamuru, mikserlerdeki yüksek hızlı ayarlar için çok yapışkan veya serttir. Orta hızlarda bile her seferinde dakikalarca yoğurmaya çalışmak, stand mikserinizin sınırlarını zorlamaya, aşırı ısınmasına veya kırılmasına neden olmak için yeterli olabilir.
Genelde mayalı ekmek hamurları, bunu önlemek için stand mikserinizde sadece düşük hız ayarlarında çalıştırılmalıdır. Bir mikseriniz varsa veya bir mikserin peşine düştüyseniz, ucuza gelmediklerini bilirsiniz- ve yapmak isteyeceğiniz son şey, biraz ekmekle birkaç dakika kazanmak için miksere zarar vermektir.
Düşük hızda karıştırmanın bir başka nedeni de, ekmek hamurunu bir stand mikserde aşırı yoğurmanın gerçekten kolay olmasıdır. Ekmek hamurunu bir mikserde yoğurmak, düşük ayarlarda bile elle yapmak zamanın üçte biri kadar kısa bir süre alabilir. Daha yüksek hızda karıştırma, hamuru dakikalar içinde aşırı yoğurabilir, bu da iyi genleşmeyen sert ekmek üretir. Az yoğrulan hamurdan farklı olarak çok yoğrulan hamurdan da geri dönüş olmaz; geri dönülmez bir noktayı geçtin Mikserinizde ekmek hamuru ile rahatlayın, ekmeğinizi ve mikserinizi kurtaracaksınız- ve zaman farkı yine de minimum olacak.
Şunlara da göz atın;