Croque Monsieur
Balık, az yağlı, yüksek kaliteli bir proteindir. Kalp hastalığı risklerini azaltan balıklar, omega 3 ve D vitamini ile doludur. Ülkemizde Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü, Omega 3 içeriği yüksek olan balıkların haftada 2 kez tüketilmesini önerir. Ancak balık yemek kadar, mevsiminde tüketmek de önemlidir. Hem lezzet, hem de sağlık açısından mevsimine göre balık yemek daha doğru olacaktır. Peki, Ekim ayında hangi balıklar yenir? İşte, 3 farklı kaynaktan Ekim ayında lezzetli olan balıklar:
MedicalPark'ın internet sitesinde Ekim ayı ve balıklar için şu yorumlar yapılıyor: Barbunya, çipura, kılıç, levrek, lüfer, tekir, sardalya, palamut, orfoz, traça çok lezzetlidir. Palamutun en lezzetli zamanıdır.
İSYÖN'ün balık takvimi şöyle;
Şunlara da göz atın;