Dondurulmuş Sütü Güvenle Çözmenin Kolay Yolları

Dondurucuda süt saklamak mantıklıdır ancak çözdürürken dikkat edilmelidir. Dondurulmuş sütü güvenle çözdürmenin yollarını sizler için anlattık. İşte, dondurulmuş sütü güvenle çözmenin kolay yolları:
Dondurulmuş Sütü Güvenle Çözmenin Kolay Yolları
08 Mart 2023, 14:18

Dondurucuda süt saklamak mantıklıdır ancak çözdürürken dikkat edilmelidir. Bir süt indiriminden yararlandıysanız veya acil bir durumda dondurmak istiyorsanız, sütü güvenli bir şekilde nasıl çözeceğinizi bilmek çok önemlidir. Neyse ki, kendinize biraz zaman ayırdığınız sürece sütü eritmek oldukça kolaydır.

süt

Sütü dondurduktan sonra 1 ay içinde çözmeyi planlayın.

Sütü ne kadar erken çözüp kullanırsanız, doku o kadar iyi olur. Daha önce donmuş süt içtiyseniz, grenli dokusunu fark etmiş olabilirsiniz. Bunun nedeni, sütün ne kadar uzun süre dondurulursa, yağın sıvıdan o kadar fazla ayrılmasıdır. En iyi kalite için, sütü dondurduğunuz ilk ay içinde çözmeyi hedefleyin.

Dondurulmuş sütü bir gece buzdolabında çözün.

En iyi kalite için sütün çözülmesi için 1 ila 2 gün verin. Sütü başka bir kaba aktarmanıza gerek yok, sadece buzdolabına koyun! Bir veya iki gün boyunca sabit bir sıcaklıkta buz çözme, sütü hızlı bir şekilde çözmenize göre daha pürüzsüz bir doku verir.

Dondurulmuş sütü soğuk suda çözün.

Sütü hızlı bir şekilde çözmek için donmuş sütü soğuk suya batırın. Sütü buzdolabına koymayı unuttuysanız, sorun değil! Büyük bir kaseyi soğuk suyla doldurun ve donmuş sütünüzü içine su kaplayacak şekilde koyun. Ardından, kaseyi 30 dakika buzdolabına koyun. Suyu değiştirin ve sütü tamamen çözülmesi için 30 dakika daha buzdolabında bekletin.

Az miktarda donmuş sütü mikrodalgada ısıtın.

Sütü çözmenin en hızlı yolu için mikrodalgaya buz küpü büyüklüğünde parçalar koyun. Biraz süte ihtiyacınız varsa ve onu bir buz küpü tepsisinde dondurduysanız, birkaç donmuş küpü çıkarın ve mikrodalgaya uygun bir kaba koyun. Ardından sütü sıvı hale gelene kadar 15 saniyelik aralıklarla mikrodalgada ısıtın.

süt

Sütü oda sıcaklığında çözmekten kaçının.

Tezgahın üzerinde sütün çözülmesinin bakteri üremesine neden olabileceğini unutmayın. Bunun nedeni, bakterilerin 4 ila 60 °C arasındaki sıcaklıklarda çoğalmasıdır. Risk almak yerine, donmuş sütü buzdolabına, bir kase soğuk suya veya mikrodalgaya koyun.

Çözülmüş sütü kullanmadan önce çalkalayın veya karıştırın.

Çözülmüş sütü karıştırın, böylece daha yumuşak içilir. Sütün çoğu homojenize edilir, bu da sütteki yağın aşırı basınç altında sıvı ile karıştırıldığı anlamına gelir. Bu nedenle sütün üstüne yüzen yağınız olmaz. Ne yazık ki, donmuş sütün çözülmesi yağı ayırır. Çözülmüş sütü daha iştah açıcı hale getirmek için pürüzsüz olana kadar çırpın, sallayın veya karıştırın.

Çözülmüş sütü 2 ila 3 gün içinde için veya kullanın.

Sütü, çözdüğünüz tarihle etiketleyin, böylece ne zaman atacağınızı bilin. Süt kabının üzerinde yazan son kullanma tarihini kullanamayacağınız için sütü dondurucudan çıkardığınız tarihten itibaren 3 gün içinde kullanmanız önemlidir.

Pişirme veya pişirme projelerinde taneli süt kullanın.

Sütünüz hala biraz grenli ise fırında veya sütle pişirin. Çalkaladıktan veya karıştırdıktan sonra bile sütün tamamen pürüzsüz olmadığını hala anlıyorsanız, atmayın! Süt gerektiren bir sonraki pişirme veya yemek tarifinizde çözülmüş sütü kullanın; grenliliği hiç fark etmeyeceksiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Sütlü tatlı tarifleri
  2. Laktozsuz süt gerçekten sağlıklı mı?
  3. Kakaodan çikolatalı süt nasıl yapılır?
  4. Süt tozunu neden kilerinizde tutmalısınız?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo