Sebzeler mevsiminde alınarak uygun koşullarda dondurulabilir. Bu şekilde donuk sebzelerden yemek yapmak istediğinizde ölçüleri tam net şekilde ölçemeyebilirsiniz. Peki donuk sebzeler tarifler için nasıl ölçülür? Sizler için anlattık. İşte, dondurulmuş sebzeler nasıl ölçülür:
Ölçüleri Dönüştürün
- Tarifte listelendiği gibi tam olarak donmuş sebzelerin miktarını ölçün. Dondurulmuş, konserve ve taze sebzeler birbirinin yerine kullanılabilir ve herhangi bir özel ölçüm gerektirmez.
- Dondurulmuş sebzelerin çiğ olanlardan daha ağır olduğunu unutmayın. Örneğin, 70 gr çiğ kuşkonmaz dondurulduğunda 90 gr ağırlığındadır.
- Dondurulmuş sebzelerinizi pişirmeden önce buzdolabında çözdürün. Dondurulmuş sebzelerle kesinlikle yemek pişirebilirsiniz, ancak pişirmeden önce çözdürmek iyi bir seçenek olabilir.
- Yahni veya çorba gibi yemeklere tamamen donmuş yiyecekler eklemek, yemeğin sıcaklığını düşüreceğinden iyi bir fikir değildir. Ardından, sıcaklığın tekrar yükselmesini beklerken yemeği fazla pişirebilirsiniz.
- Sebzelerinizi gerektiği gibi bardaklardan gramlara dönüştürün. Sebzeler tüm şekil ve boyutlarda gelir, bu nedenle hepsi için geçerli tek bir ölçü yoktur. Bunun yerine, kesin bir ölçüm için sebzeleri tek tek dönüştürebilirsiniz.
Bazı Dönüştürülmüş Sebzeler
- Kuşkonmaz: 90 gr donmuş kuşkonmaz, çiğ ve erimiş halinde 70 gramdır.
- Dolmalık Biber: 70 gram donmuş yeşil ya da kırmızı biber, çiğ halinde 75 gram ağırlığındadır.
- Brokoli: 95 gram ağırlığındaki donmuş brokoli, çiğ halde 45 gramdır.
- Yeşil Fasulye: 85 gram kesilmiş ve dondurulmuş fasulye, çiğ halinde 60 gramdır.
- Ispanak: Donuk hali 95 gram olan ıspanağın çiğ hali 30 gramdır.
- Kabak: 110 gram donuk kabak çiğ halinde 65 gramdır.
Şunlara da göz atın;
- Mutafk ölçüleri
- Kuru makarna nasıl ölçülür?
- Haziran ayı sebze ve meyveleri ile hazırlanan yemekler
- Düşük kalorili sebze yemekleri