Dondurulmuş Mısır Nasıl Pişirilir?

Yaz aylarının favori lezzetlerinden mısır mevsiminde dondurularak sonradan pişirilebilir. Peki dondurulmuş mısır nasıl pişilir?
Dondurulmuş Mısır Nasıl Pişirilir?
02 Ağustos 2023, 15:15

Dondurulmuş mısır, ister ekstra bir garnitür ihtiyacınız olsun, ister halihazırda pişirmekte olduğunuz bir yemeğe dahil etmek isteyin, her an kullanışlı olabilir. Kavurmadan buharda pişirmeye kadar donmuş mısırı ısıtmanın ve pişirmenin, çeşitli doku ve tatlar sağlayabilen birçok yolu vardır.

mısır

Ocakta Mısır Nasıl Haşlanır?

  1. Su dolu bir tencereyi kaynatın. Bir tencere alın ve en az yarısına kadar suyla doldurun. Mısırın tamamen daldırıldığından emin olmak için çok miktarda suya ihtiyacınız olacak. Tavayı kaynayana kadar yüksek ateşte koyun, ardından su kaynayana kadar ısıyı azaltın.
  2. Mısırı 2-3 dakika suda bekletin. Su kaynadıktan sonra mısırları tencereye alın. Tahta kaşıkla karıştırarak mısırların birbirine yapışmamasını ve eşit şekilde pişmesini sağlayın.
  3. Mısırı lavabonun üzerine süzün. Bir elek alın ve lavabonuzun üzerine yerleştirin veya tutun. Tencerenizin içindekilerin hepsini süzgeçten geçirerek, kaynayan suyun akmasını ve pişen mısırın süzgeçte kalmasını sağlayın. Süzüldükten sonra dilediğiniz gibi baharatlayın.

Dondurulmuş Mısır Nasıl Sotelenir?

  1. Eğer koçan mısır değil, mısır taneleri dondurulmuşsa donuk mısırlarınızı soteleyebilirsiniz.
  2. Bir tavayı orta yüksek ısıda yağ veya tereyağı ile ısıtın. Mısırı tavaya koymadan önce pişirme yağını ısıtmak için orta yüksek ısıda bir ocağa bir tava koyun. Sıcak yağ, mısırınızın onu emmek yerine yağın içinde pişmesini sağlayacaktır.
  3. Yağ veya tereyağı kızdığında mısırı ekleyin. Yağ kızınca mısırı ekleyin ve tahta kaşıkla karıştırmaya başlayın. Bu donmuş mısır pişirme yöntemi, mısırın yanmasını önlemek için sık sık karıştırmanızı gerektirecektir.
  4. Mısır yumuşayana kadar karıştırın. Tavada mısırı yumuşayana kadar veya mısır istenen rengi elde edene kadar karıştırın. Dondurulmuş mısır bir tavada sadece birkaç dakika içinde yumuşamalıdır, ancak mısırı kızartmak veya karamelize etmek istiyorsanız mısırı yaklaşık 10-12 dakika pişirmeye devam etmeniz gerekebilir.
  5. Mısırları bir kağıt havlu üzerine boşaltın. Bir tabak veya kesme tahtası üzerine bir kağıt havlu yerleştirin. Fazla tereyağını veya yağı daha fazla çıkarmak için pişmiş mısırı kağıt havlunun üzerine dökün. Mısırın boşaltılması sadece 1-2 dakika sürmelidir.

Mısır Nasıl Seçilir: Mısır Alırken Bilmeniz Gereken 6 Pratik İpucu

Mikrodalgada Mısır Nasıl Pişirilir?

  1. Dondurulmuş mısırı mikrodalgaya uygun bir kaba koyun. Dondurulmuş mısırın paketlendiği torbada bir delik açın ve mısırı mikrodalgaya uygun bir kaba veya kaseye dökmeye başlayın.
  2. Baharat ekleyin. Mikrodalgaya koymadan önce mısırınıza istediğiniz baharatları ekleyin. En azından tuz ve karabiber kullanmayı deneyin.
  3. Kaseyi mikrodalgaya koyun ve zamanlayıcıyı ayarlayın. Mikrodalgaların gücü ve tutarlılığı değişir, bazı öğeleri hızlı bir şekilde ısıtır, diğerleri ise çok daha uzun sürer. Dondurulmuş mısırı bir kerede mikrodalgada pişirmeye çalışmak yerine, bir avuç daha kısa süre kullanın ve mısırı arada karıştırın.
  4. Mısırı sıcak olana kadar kademeli olarak ısıtmaya devam edin. Dondurulmuş mısırı istediğiniz sıcaklığa gelene kadar ısıtmaya ve karıştırmaya devam edin. Düzgün bir şekilde ısıtıldıktan sonra mikrodalgadan çıkarın ve tadını çıkarın!

Fırında Nasıl Pişirilir?

  1. Fırınınızı 180 C’de önceden ısıtın. Fırınınızı önceden ısıtmak, sabit bir sıcaklıkta olmasını sağlayacak ve donmuş mısırı eşit şekilde pişirecektir. Çoğu fırının uygun şekilde ısınması yaklaşık 30-45 dakika sürer.
  2. Mısırlarınızı fırına dayanıklı bir tepsiye dizin. Dondurulmuş mısırı fırına dayanıklı bir tepsiye yayın ve baharatlayın.
  3. Tepsiyi fırına yerleştirin. Fırın ısınıp mısırlar baharatlandıktan sonra tepsiyi fırına verebilirsiniz. Kavurma süreleri, mısırın ne kadar pişmesini istediğinize bağlı olarak değişebilir. Mısır 5 dakika sonra yumuşamış olmalı ama eğer herhangi bir renk görmek istiyorsanız 15-20 dakika kadar pişirmeniz gerekebilir.
  4. Mısır piştikten sonra tepsiyi alın ve mısırın biraz soğumasını bekleyin. Mısırı ilave baharatlarla baharatlayın ve yaklaşık 2-3 dakika soğumaya bırakın. Mısır soğuduktan sonra, mısırı servis için bir kaseye veya tabağa koyun.

Şunlara da göz atın;

  1. Mısır nasıl taze olarak saklanır?
  2. Mısır nasıl seçilir?
  3. Çiğ mısır yemek sağlıklı mı?
  4. Mısır haşlamanın püf noktaları nelerdir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo