DENİZ ORHUN
ZİRAAT MÜHENDİSİ/MASTER ŞEF
@denizorhunklemantin
[email protected]
Şahane bir mevsim, bahar geliyor. Baharla birlikte yeni başlangıçlara ne dersiniz? Bahar tam da; yavaş yemek yemek, meyve suyu içmek yerine meyveyi tüketmek, yemek için değil, dinlenmek ve bir bardak su içmek için mola vermek, her gün rutin yediğimiz-içtiğimiz ürünlerin tuz, şeker ve alışkanlık yapma oranlarını gözden geçirmek ve farkındalığımızı başlatma zamanıdır.
Şubat ayı başında “Hamsin fırtınası”nı göreceğiz. “Karyeyen” denilen güney rüzgarlarıyla gelen ve kar varsa onu eriten yağmurları görme zamanı. Hava nemli olmasına rağmen bu dönemde cilt kuruluğunuz olursa diğer sağlık göstergeleri yanında aşırı şeker, unlu mamül ve tuz tüketmiş olabileceğinize, rinit, sabah nezlesi gibi burun kaşıntılı olduğu durumlarda da umami ve sarımsak, zencefil gibi keskin tatları ne kadar tükettiğinize dikkat edin.
Faydalı gördüğümüz besinleri de aşırı tükettiğimizde vücudumuza zarar verebiliriz. Beslenme uzmanınıza ve doktorunuza danışmak aşırı yenen tatlar ile sağlık problemleri arasındaki ilişkileri, bilmediklerimizi öğrenmek, eski bildiklerimizi sorgulamanın tam zamanı, atlamayın.
Artık çok benimsediğimiz “Akıllıca Beslenme” trendinde bu sene sefertası kültürünün geri geldiğini belirtmeliyim. İş yerine götürebileceğiniz ve soğuk olarak tüketebileceğiniz tariflerin kolaylık sağlayacağını düşünerek bu sayıda sizler için 3 güzel reçete hazırladım. Tariflere geçmeden; tüm hissetme yeteneklerinizi açtığınız, güzel bir ilkbahar diliyorum.
Tarifler ve Yapım: DENİZ ORHUN
Şunlara da göz atın;