Sulu yemekler, Türk mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alır. Kuru fasulye, bamya yemeği, yeşil mercimek yemeği gibi birçok farklı lezzeti içerisinde barındırır. Ancak klasik tariflerden sıkılanlar için, birbirinden farklı sulu yemek tariflerini yazımızda derledik. İşte, yeni tatlar keşfetmek isteyenler için 18 farklı sulu yemek tarifi:
Armut, havuç ve yenibahar ile zenginleştirilen dana tranç, 'Etsiz yemek yemem.' diyenler için idealdir. Üzerine maydanoz serpiştirildikten sonra servis edilir.
Kıyma, acı biber ve domates ile hazırlanan chili con carne, Meksika mutfağından dünyaya yayılan bir lezzettir. Hazırlaması 10, pişirmesi ise ortalama 30 dakikadır.
Fransız mutfağında çok sevilen çoq au vin, tavuk but, mantar ve havuç ile hazırlanır. Özellikle kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir.
Ege mutfağında sık sık kullanılan arapsaçını, bu kez kuzu eti ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Kuzu etli arapsaçının porsiyonu, yaklaşık 95 kaloridir.
Genellikle İç Anadolu ve Güney Anadolu'da tüketilen bir yemektir. Köfte, nohut ve akıtma kullanılarak hazırlanır. Tarifte kullanılacak etin yağsız olmasına dikkat edilmelidir.
Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için, Brezilya mutfağından feijoda tarifini öneriyoruz. Siyah fasulye, patates, soğan ve biber ile hazırlanan bu yemek, taze soğan ile süslendikten sonra servis edilir.
Hindistan cevizi sütü, nohut, chili biberi gibi farklı malzemelerle hazırlanan bu yemek, bal kabağı severlerin favorisi olacak niteliktedir. Özellikle yılbaşı sofralarına çok yakışır.
Kayseri mutfağıyla özdeşleşen kurşun aşı, nohut ve yeşil mercimek ile hazırlanır. Yemeğin yapımında bulgur köftesi kullanılır. İç Anadolu mutfağında çok sevilen bir yemektir.
Yer elması, soğan, sarımsak, havuç ve kuş üzümü gibi zengin malzemelerle hazırlanan bu yemek, özellikle sonbahar mevsiminde tercih edilir. Hem sağlıklı, hem de doyurucudur.
Bezelye ve kıyma ile hazırlanan bu yemek, Lübnan mutfağında çok sevilen tariflerden biridir. Tarifte kullanılacak kıyma, dana veya kuzu etinden olabilir.
Tereyağlı tavuk olarak da bilinen murgh makani, Hint mutfağına özgü bir tariftir. Hazırlanışı 15 dakika, pişirmesi ise ortalama 1 saattir.
Nohut, tavuk eti, hindistan cevizi sütü ve safran ile hazırlanan bu yemeğin ana malzemesi, karalahanadır. Üzerine biberli sos ilave edilir.
Yalnızca 7 malzemeden oluşan bu yemek, pancar ve ıspanak ile hazırlanır. Sağlık açısından vitamin doludur.
Patlıcan, domates ve köy biberi ile hazırlanan bu yemek, kısık ateşte pişirilir. İsteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde servis edilebilir. Üzerine maydanoz serpiştirilmelidir.
Van mutfağının vazgeçilmez tariflerinden biridir. Et ve yeşil mercimek ile hazırlanır. Ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Üzerine kurut ya da çökelek ilave edilir.
Zeytinyağlı patlıcan yemeği yerine daha proteinli bir yemek arıyorsanız, tavuklu patlıcan tam size göre. Hazırladığınız yemeği, dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Tavuk ve beyaz lahana ile zenginleştirilen nohut yahnisi, Osmanlı mutfağından miras kalan lezzetlerden biridir. Özellikle bayram gibi kalabalık sofralarda sunulmasıyla bilinir.
Afyon mutfağına ait geleneksel lezzetlerden biridir. Yalnızca 7 malzemeden oluşur. Zürbiye tarifini videolu anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;