Bamya oldukça lezzetli sebzelerdir. Mevsiminde bamyaları dondurarak sonrasında lezzetle tüketebilirsiniz. Gerçekten bamya mevsimini bekleyemeyiz. Ama her yıl, karnımızı doyuramadan geçip gidiyor gibi görünüyor. Sadece birkaç ay mevsiminde olabilir, ancak taze bir mahsulün dondurulması tüm yıl boyunca dayanmasını sağlar. En iyi yanı, yapması çok kolay. Bamyayı doğru şekilde dondurmak için bu beş basit adımı izleyin. Ve yıl boyunca kızartılmış, kavrulmuş ve haşlanmış bamyanın tadını çıkarmaya hazırlanın.
Dondurmak, taze bamyayı yıl boyu keyifle saklamanın en kolay yoludur (nasıl yapılacağını buradan öğrenin). Bu beş basit adımı takip etmek, bamyanızın tüm yıl boyunca tazeliğini en üst seviyede tutmasını sağlayacaktır. İşte bunu nasıl yapacağınız:
Taze bamya ile başlayın. Genç, kusursuz ve narin bamya her zaman en iyisidir. Bütün bamya kabuklarını eşit miktarda su ve sirke karışımına batırın. Bu, herhangi bir pestisit ve gübre kalıntısının çözülmesine (ve böceklerden kurtulmaya) yardımcı olacaktır. Bamyayı solüsyonda birkaç dakika bekletin ve durulayın. Bamyaların saplarını kesin.
Haşlama için - bu işlem çoğu sebzeyi dondururken hayati önem taşır çünkü enzim sürecini durdurur, böylece bamya taze rengini ve lezzetini korur. Bamyayı dört dakika kadar kaynar suya batırarak haşlayın. Ardından bamyayı boşaltarak ve ardından büyük bir buz ve su kabı olan bir buz banyosuna daldırarak pişirme işlemini hemen durdurun. Kapsüllerin birkaç dakika soğumasını bekleyin ve ardından tekrar süzün.
Bamyanızın tadını nasıl çıkarmak istediğinize bağlı olarak, onu şimdi lokma büyüklüğünde parçalara ayırabilir veya bamya kabuklarını bütün olarak bırakabilirsiniz. Bamyayı kızartmayı planlıyorsanız, donmadan önce bamyayı mısır unu karışımınıza atabilirsiniz.
Bamyanızın dev bir yığın halinde donmasını önlemek için, önce bölmelere "flaş dondurma" vermeniz gerekir. Bunu yapmak için, bir fırın tepsisine parşömen kağıdı koyun ve bamyayı tek bir tabaka halinde üstüne yerleştirin. Hiçbirinin üst üste binmediğinden emin olun. Bamya tamamen katılaşana kadar, yaklaşık dört saatten bir geceye kadar dondurucuya yerleştirin.
Bamya donduktan sonra, fırın tepsisinden dondurucuya uygun bir torbaya aktarın. Kapatmadan önce torbadan olabildiğince fazla hava almaya çalışın. Torbayı tarihle etiketleyin ve bir yıla kadar dondurucuda saklayın. Kullanmaya hazır olduğunuzda, bamyayı doğrudan poşetten çıkararak, buzunu çözmeden pişirin.
Şunlara da göz atın;