Fotoğraf: Sezer ALÇINKAYA
ŞEF RAMİN NURİYEV
Meslek hayatına Hyatt Regency Bakü’de başlayan ve 2015 yılından beri Türkiye’de bulunan Şef Ramin Nuriyev’in en büyük hayali ülkesinin mutfağını öne çıkarmak ve dünyaya tanıtmak. Uluslararası mutfaklarda da deneyim sahibi Şef Nuriyev, İstanbul’da, Zeferan Restoran’da geleneksel Azerbeycan lezzetlerini sunmaya devam ediyor.
Üzüm yaprağı dolmasını, yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
Kuzu eti, kestane, kuru kayısı ve safran ile hazırlanan bol malzemeli nefis bir pilav.
İç harcında hem dana, hem de kuzu kıyması kullanılan Azerbaycan mantısı, ana yemek olarak sunabilirsiniz.
Mangalda közlenmiş sebzelerle hazırlayabileceğiniz nefis bir salata tarifi..
Yalnızca 6 malzemeden oluşan pancar salatasını, 10-15 dakika içinde sunabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;