Avokado son zamanlarda kahvaltılarda, soslarda, tatlılarda ve yemeklerde sıklıkla kullanılan bir meyvedir. Ana vatanı Guatemala ve Güney Amerika sahilleridir. Türkiye’de özellikle Antalya sonrasında Mersin’de yüksek oranda avokado yetiştirilir. Avokado ağaçta yetişen bir bitkidir. Vitamin, mineral ve omega 3 açısından oldukça zengindir. Sağlıklı olan bu meyve genellikle kahvaltılarda tüketilir. Avokado meyvesi ilkbahar aylarında ekilir ve türüne göre kış boyu hasat edilir. Peki avokado nasıl olgunlaştırılır? Avokado hasattan sonra yediğimiz yumuşak kremsi dokuya ulaşmak için etilen gazı üretir. Marketlerde, manavlarda aldığımızda yemek için uygun kıvamda olmayabilir. Bunun için evde neler yapmalıyız?
Olgunlaşmamış avokado yenebilir. Ancak çok önerilmez, kremsi ve lezzetli olgunlaşmış tadı olmayacaktır.
Dış kabuk koyu yeşile doğru döndüğünde ellerinizle kontrol ederek anlayabilirsiniz.
Şunlara da göz atın;