Ahtapot, sekiz kollu, yumuşak gövdeli omurgasızlar grubundan bir deniz canlısıdır. Okyanusların farklı katmanlarında yaşayan ahtapotlar, hem ülkemizde, hem de dünyada talebi artan deniz canlılarından biridir. Ahtapot, kızartma, haşlama ve ızgara usulüyle pişirilebilir. Kafa kısmı ise dilimlenerek tüketilir. Ancak ahtapotu çok fazla pişirmemeye dikkat etmek gerekir. Çünkü ahtapot piştikçe eti sertleşir ve lastik gibi olur. İşte, ahtapotla yapılan 10 farklı tarif:
Ahtapot, soğan, patates ve zeytin ile hazırlanan ahtapot yahni, özellikle kalabalık sofralar için idealdir. Pişirme süresi uzun olduğu için, erken saatlerde pişirmeye başlamak gerekir.
Karides, ahtapot ve sirke ile hazırlanan ahtapotlu teke salatası, yemeklerin yanında sunabileceğiniz lezzetlerden biridir.
Patates, ahtapot kolu ve defne yaprağı ile hazırlanan ahtapot yemeği, 15 dakikada hazırlanır. 1 saatlik pişirme süresinin ardından servis edilir.
Maltız, odun kömürü veya taş kömürü kullanılarak pişirilen küçük ocağa verilen isimdir. Ahtapot maltız ise, ahtapotun marine edilerek pişirilmesiyle hazırlanır.
Ahtapot, ançüez sosu ve domates sosu ile hazırlanan domates soslu ahtapot, en lezzetli yemeklerden biridir. Ahtapot, küçük küçük dilimlenerek servis edilir.
Altı patlıcanlı beğendi ile doldurulan ahtapot, ayıklanmış bacak ile hazırlanır. Farklı tatlar denemek isteyenler için, ideal bir lezzettir.
Ravioli, İtalyan mutfağına ait yemeklerden biridir. İç harcı kıyma ile doldurulur. Ahtapot dışında midye ve kalamar da kullanılır.
Yalnızca 4 malzemeden oluşan ahtapot, ortalama 20-25 dakikada hazırlanır. Kuru domates ve pul biber ile zenginleştirilir.
Ahtapot, domates ve sarımsak ile hazırlanan ahtapot salatası, rendelenmiş portakal kabuğu ile aromalandırılır. Yemeklerin yanına çok yakışan lezzetlerden biridir.
Turunç, sarı mercimek ve teriyaki sosu ile hazırlanan bütün ahtapot, dağ kekiği ile birlikte servis edilir. Mutlaka denenmesi gereken lezzetlerden biridir.
Şunlara da göz atın;