Barbekü sos, ızgarada pişmiş ya da kızartılmış yiyecekler ile inanılmaz uyum sağlayan lezzetli bir sostur. Marketlerde hazır halde satılır. Ancak hazır almak istemiyorsanız barbekü sosunuzu kendiniz hazırlayabilirsiniz. Peki evde barbekü sos nasıl yapılır? İşte, adım adım barbekü sos nasıl yapılır:
Barbekü Sos Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 115 gr ketçap
- 3 yemek kaşığı su
- 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu ya da bal
- 2 çay kaşığı Dijon hardalı
- 1 çay kaşığı Worcestershire sosu
- 1 çay kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı paprika
- 1/2 çay kaşığı soğan tozu
- 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1/4 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
Yapılışı:
- Tüm malzemeleri küçük bir tencereye ölçün.
- Ketçap, su, akçaağaç şurubu, dijon hardalı, worcestershire sosu, tereyağı, paprika, soğan tozu, sarımsak tozu ve karabiberi tavaya dökün.
- Sosu karıştırın ve ateşi orta seviyeye getirin.
- Malzemeleri birleştirmek için sosu karıştırın. Ocağı orta ateşe alın ve sosun tavanın dibine yapışmaması için karıştırmaya devam edin.
- Sosu 3 ila 5 dakika kadar pişirin. Sosu hafif bir köpük haline getirin ve pişerken sık sık karıştırın. Sosu birkaç dakika kaynamaya bırakın, böylece tereyağı erir ve tatlar gelişir.
Şunlara da göz atın;
- Çok acı salsa sos nasıl düzeltilir?
- Pesto sos nasıl yapılır?
- Gravy sos nasıl yapılır?
- Salsa sos nasıl konserve yapılır?