İşte klasik tariflere alternatif olarak deneyebileceğiniz 5 farklı tuzlu kaygana tarifi ile yapılışı!
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
100 gr beyaz peynir (rendelenmiş)
1/2 demet maydanoz (ince doğranmış)
Tuz, karabiber
Sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:
Un, süt ve yumurtayı çırpın. İçine rendelenmiş peynir ve maydanozu ekleyin. Tavaya biraz sıvı yağ koyun ve karışımdan kepçeyle dökün. İki tarafını da kızarana kadar pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 küçük kabak (rendelenmiş)
1 küçük havuç (rendelenmiş)
2 dal taze soğan (ince doğranmış)
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Un, süt ve yumurtayı karıştırın. İçine rendelenmiş sebzeleri ekleyin. Hafif yağlanmış tavada iki tarafı da kızarana kadar pişirin.
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
100 gr mantar (ince doğranmış)
50 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Un, süt ve yumurtayı karıştırın. Doğranmış mantarları ekleyin. Tavada pişirirken üzerine kaşar peyniri serpin ve erimesini bekleyin.
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane
1/2 demet ıspanak veya pazı (ince doğranmış)
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Un, süt ve yumurtayı çırpın. Yeşillikleri ekleyin. Tavaya dökün ve iki tarafını da kızartın.
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 büyük patates (rendelenmiş)
1 çay kaşığı kırmızı biber
Tuz, karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı:
Un, süt ve yumurtayı çırpın. Rendelenmiş patatesi ekleyin. Hafif yağlanmış tavada iki tarafını da kızartın.
Şunlara da göz atın: