Galacoş Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Galacoş yemeği, Doğu Karadeniz bölgemizde bulunan Bayburt'a özel yöresel bir yemektir. Yoğurt, mercimek, kıyma ve tırnak pidenin mükemmel uyumu ile ağızda adeta lezzet şöleni oluşturur. Malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Galacoş Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Galacoş Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağ tencereye alınır, soğan ve kıyma kavrulur.
  2. Salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  3. Mercimek, sarımsak, tuz, karabiber ve malzeme hizasında su eklenerek pişirilir. 
  4. Tırnak pideler 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı ile fırınlanır. 
  5. Süzme yoğurt daha akışkan bir kıvam alması için su eklenebilir. 
  6. Ekmeklerin üzerine mercimek koyulur, yoğurt dökülür ve kalan tereyağı kızdırılır. Yağa istenilen baharatlar koyulabilir. Üzerine dökülür. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Karadeniz Mutfağı Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Bakliyat Tarifleri Tencere Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Kaz Tiridi
Fasulye Turşusu Kavurması
Hasuda Tatlısı
Çakallı Menemen
Kastamonu sahan paçası
Karavu Şerbeti