Soğanlama
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Saray mutfağının bir yemeği olan soğanlama, Aksaray yöresi ile özdeşleşmiştir. İnce açılan hamurun içi soğan ve kıymalı harç ile doldurulur. Hazırlanan hamurlar sac üzerinde önlü arkalı bir şekilde kızartılır. Peki, saray usulü soğanlama nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, soğanlama yapımı için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak yağlama tarifine de göz atın.

Soğanlama Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

Soğanlama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan, sivribiber ve maydanozu temizleyip kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. 2 kaşık tereyağını tavada eritip soğan ve biberi kavurun.
  3. Kıymayı ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.
  4. Domates, karabiber, pul biber ve tuz ekleyip 5 dakika daha kavurun. Maydanozu ilave edip tavayı ocaktan alın.
  5. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Yumurta, sıvıyağ, tuz ve su ilave edip yoğurun.
  6. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  7. Hamurun yarısına hazırladığınız malzemeden yerleştirip diğer yarısını üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın.
  8. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Hamurları kızgın sac üzerinde önlü arkalı kızartın. Tereyağıyla yağlayıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Farklı Et Yemekleri İç Anadolu Yemekleri Diğer Tarifler Yöresel Tarifler MasterChef Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı