Pekmezli Pelte
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Başta üzüm ve dut olmak üzere birçok meyveyle hazırlanan pekmez en leziz ve doyurucu tatlıların bölge mutfağında olduğu gibi sizin mutfağınızda da tatlıların eşlikçisi olabilir.

Pekmezli Pelte Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Pekmezli Pelte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

1 Su bardağı üzüm pekmezi, 2 su bardağı su ve 4.5 yemek kaşığı buğday nişastasını çukur bir kaba alıp iyice karıştırın. Kısık ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Hazırladığınız karışımı büyük bir tepsiye doldurun. Pelte soğuyana kadar bekletin. Üzerini cevizle süsleyip, servis yapın.


Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler İç Anadolu Yemekleri Pratik Tatlı Tarifleri Tahinli ve Pekmezli Tarifler Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı