Niğde Tava
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Niğde tava, isminden anlaşılacağı üzere Niğde mutfağına özgü bir et yemeğidir. Genellikle güveç ya da bakır tavada pişirildiği gibi, evlerde de yapılabilir. Sivri biber ve domates ile zenginleştirilen Niğde tava, özellikle kalabalık sofralarda sunulur. Oldukça pratik ve lezzetli olan Niğde tava tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için Maraş tava ve Nevşehir tava tariflerine göz atabilirsiniz. 

Niğde Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Niğde Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağı tencereye alınır. Et ilave edilerek tereyağında kavurulur. 
  2. Et kavrulurken suyunu salacak ve geri çektiğinde 3 su bardağı su ekleyerek, kapağı kapatılır. 
  3. Biber ve domates küp küp doğranır. Et suyu çektiğinde biber ve domates ilave edilir.
  4. Tuz, karabiber ve pul biber eklenerek kapağı kapatılarak pişirilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Tencere Yemekleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı