- Pirinçleri yıkayın.Bir kaba aktarın üzerini geçecek kadar ılık su ve bir çay kaşığı tuz ilave edin.Yarım saat bekletin.
- Akan suyun altında durulayıp tel süzgeçle süzün
- Havuç, soğan ve domatesi soyun.Soğanı kıyın.Havucu jülyen, domatesi küp şeklinde doğrayın.
- Kuşbaşı etleri bir tavada suyunu çekinceye kadar kavurun. Ayrı bir tencerede tereyağını ısıtıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Havuç ve domatesi ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin. Kavrulmuş etleri ekleyin. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın.
- Üzerine pirinci ve sıcak et suyunu ekleyin. Bir taşım kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika pişirin.
- Kapağı kapalı olarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakın.Servis tabaklarına alın. Közlenmiş sivri biberle servis yapın. Afiyet olsun.
Koyun eti ile hazırlanan pratik buhara pilavı tarifine sofralarınızda yeni bir yer açın.