Bamya Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Konya Mutfağı’nın akla ilk gelen tariflerden biri olan bamya çorbası, Selçuklu döneminin yemek kültüründen izler taşıyor. Hafif ve sağlıklı bir çorba olan, bamya çorbasını diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Çorba yapımında dana kuşbaşı et kullanarak daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, bamya çorbası tarifi için detaylara geçelim.

Konya mutfağından nefis etli ekmek ve fırın kebabı tarifine göz atmayı unutmayın.

Bamya Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Bamya Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru bamyaları avucunuzda ovalayarak küçük tüylerinden arındırın. Kaynar suya ekleyip yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı kısık ateşte kavurun.
  3. Salça, et ve et suyunu ilave edin. Su kaynadığında bamyaları ekleyin.
  4. Tuzla tatlandırın. Limon tuzunu ilave edip 10 dakika daha pişirin. Bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sebzeli Çorbalar Yöresel Tarifler Farklı Sebze Yemekleri İç Anadolu Yemekleri Akşam Yemeği Çorba Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Konya Mutfağı Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı