Konya Çöreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Konya Çöreği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Konya Çöreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
  2. Eritilip ılınmış tereyağı, süt, yumurta, toz maya, tuz ve mahlebi ilave edin.
  3. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp oda ısısında mayalanması için yarım saat dinlendirin.
  4. Süzme yoğurt ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını krem haline getirinceye kadar çırpın.
  5. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açıp üzerlerine yoğurtlu karışımdan sürün.
  6. Çörek otu serpin ve rulet ile kare kesin. 20 dakika dinlendirin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

İç Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Çörek Tarifleri Konya Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı