Göce Köftesi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Afyonkarahisar'a özgü göce köftesi yapım aşamaları ve malzeme olarak fellah köftesine benzese de, farklılıkları oldukça fazladır. Göce köftesinde, yöreye özgü göce buğdayı kullanılır. Hazırlanan yemek, sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir. Eğer malzemeleriniz hazırsa, göce köftesi tarifinin detaylarına geçebiliriz. 

Afyon bölgesinden alternatif lezzet arıyorsanız paçık yemeği tarifine göz atabilirsiniz. 

Göce Köftesi Tarifi İçin

Malzemeler

Köfte için:

Sos için:

Göce Köftesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İnce bulgur ve göce sıcak su, tuz, nane ile ıslatarak bekletilir.
  2. Yarım saat ardından un, yumurta ve rendelenmiş soğan eklenerek yoğurulur. 
  3. Ellerinizi temizledikten sonra bilye büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır ve parmak ile ortasına bastırılır. 
  4. Bir tencerede su kaynatılır, köfteler suda haşlanır. Haşlanan köfteler süzülerek kenara alınır. 
  5. Sos için yoğurt ve ezilmiş sarımsak karıştırılır. 
  6. Tereyağı tavada eritilir ezilmiş domates ve pul biber ile pişirilir.
  7. Köftelerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

İç Anadolu Yemekleri Köfte Tarifleri Yöresel Tarifler Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı