SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
İç Anadolu Yemekleri
Gendeme
Gendeme
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Gendeme Tarifi İçin
Malzemeler
500 gr kemikli kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış dövme (buğday)
2-3 soğan
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 domates
3 sivri biber
2 su bardağı su
Tuz
Gendeme
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.
Eti tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sıvıyağ ve soğanı ekleyip birlikte kavurun.
Haşlanmış dövme, su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Sulu Yemek Tarifleri
İç Anadolu Yemekleri
Yöresel Tarifler
Et Tarifleri
Diyet Yemekleri
Kırmızı Et Yemekleri
Farklı Et Yemekleri
Bakliyat Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı