Fırında Ankara Tavası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Ankara Tavası Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Ankara Tavası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuzu kol ya da kaburganın alt kısmının zarlarını temizleyin. Avuç içi büyüklüğünde parçalar halinde kesin.
  2. Hazırladığınız kemikli parçaları bakır bir tavaya yerleştirip 7 su bardağı su ekleyin.
  3. Tuz ilave edip önceden ısıtılmış 150-160 dereceye ayarlı fırına verin.
  4. Fırın ısısını biraz daha düşürüp orta ısıda, etler kızarıncaya ve yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  5. Pirinci yıkayıp süzün. Fırından çıkan etin suyunu derin ve geniş bir fırın kabına alıp pirinci ilave edin. Tereyağını ekleyip pilavı da fırında 45 dakika pişirin.
  6. Pilavı fırından çıkarıp üzerine etleri yerleştirin. Tekrar fırına verip 5-10 dakika daha kızartın. Sıcak olarak servis yapın.
    Şefin Yorumu : ODUN FIRININDA
    Bu tarif, orjinaline göre odun fırınında pişiriliyor. Ağır ateşte pişen etin fırında kalma süresi ise 5-6 saat.

    Afiyet olsun.

    Gerçek ankara tava tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pilav Tarifleri Farklı Et Yemekleri Et Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Fırın Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı