Fincan Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fincan tatlısı, küçük ama etkileyici bir tatlı molası için ideal bir seçim! Şimdi, şıklığın ve lezzetin en tatlı anlarını yaşamak için bir fincanı paylaşın ve bu benzersiz tatlıyı keşfedin!

Yaban Mersinli Kadayıf Tatlısı tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon fincan tatlısı kaç kaloridir?

Bir porsiyon fincan tatlısı 180 kaloridir?

Fincan Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Fincan Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tencereye süt, un, tereyağı, toz şeker ve vanilya alın.
  2. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  3. Fincanlara muhallebiyi 2 parmak kalacak şekilde paylaştırın.
  4. Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.
  5. Soğuyan muhallebileri fincandan dikkatlice çıkarın ve üzerlerini Hindistan cevizine bulayın.
  6. Hindistan ceviziyle kaplanmış muhallebileri servis tabağına yerleştirin ve istediğiniz meyvelerle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Kızartma Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı