Çibörek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çibörek Tarifi İçin

Malzemeler

Çibörek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, tuz ve suyu bir kapta karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayın. Soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Kıyma, tuz, karabiber ve su ekleyip karıştırın. Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın. Yaklaşık 20 cm çapında açın. Hamurun yarısına kıymayı harcı ince bir tabaka halinde olacak şekilde yayın. Diğer tarafını üzerine kapatıp kenarlarına parmak uçlarınızla bastırın. Kızgın ayçiçeği yağında her iki yüzlerini kızartın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

İç Anadolu Yemekleri Börek Tarifleri Kızartma Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Atıştırmalık Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı