Batırık
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mersin, Konya ve Karaman gibi birçok ilde farklı şekilde hazırlanan  batırık, bir çeşit sulu salatadır. Görünümü mercimek köftesine benzese de, tadı oldukça farklıdır. Soğuk bir şekilde servis edilen batırık, ince bulgur, tahin ve domates karışımından oluşur. İsteğe göre kasede,, isteğe göre elde şekil verilerek sunulur. Malzemeler hazırsa, Mersin usulü batırık tarifine geçebiliriz.

Mersin'in sevilen lezzetleri olan tantuni ve mamül tarifine de göz atın.

Batırık Tarifi İçin

Malzemeler

Batırık

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulguru kapaklı geniş bir tepsiye alıp ılık suyla ıslatın. Üzerini kapatarak 20- 25 dakika bekletin.
  2. Soğanı soyup ince kıyın. Taze soğan ve maydanozu temizleyip kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.
  3. Bulgura kıyılmış soğan, salça, domatesi, kimyon ve kırmızı biberi ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
  4. Tahini ekleyip tekrar yoğurun. Taze soğan, maydanoz, tuz ve limon suyunu ekleyin. Tekrar yoğurun.
  5. Karışımdan yarım yumurta büyüklüğünde parçalar alın.
  6. Avucunuzun içinde parmaklarınız arasında sıkarak köfte şeklini verin. Servis tabağına alıp marul yaprakları ve kırmızı soğanla servis edin. Afiyet olsun.

Batırık Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Yanında salatalık malzemeler ile servis edebilirsiniz. 
  2. Batırık yanında turşu, ve/veya haşlanmış lahana ile servis edebilirsiniz.
  3. Bazı yörelerde batırık asma yaprağı ile servis edilir. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Meze Tarifleri Bakliyat Tarifleri MasterChef Tarifleri Konya Mutfağı Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri İç Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı