Arabaşı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Arabaşı Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur malzemesi için

Arabaşı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için; unu bir tencereye alın. Tuz serpip harmanlayın. 3.5 bardak soğuk suyu una azar azar ilave edip ezerek karıştırın. Karışımı fırın tepsisine dökün.
  2. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alıp soğumaya bırakın.
  3. Yarım bardak tavuk suyuna kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın. Kalan tavuk suyunu kaynatın. Biberli su, 1 limonun suyu ve bir tutam tuz ekleyip karıştırın.
  4. Hamuru küçük baklava dilimleri şeklinde kesip tavuk suyuna ilave edin. Servis tabaklarına alıp sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler İç Anadolu Yemekleri Konya Mutfağı Yemekleri Farklı Hamur İşi Tarifler Öğle Yemeği Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı