Akciğerli Yaprak Sarma
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağında çok sevilen yaprak sarmayı hiç böyle denemiş miydiniz? Kayseri mutfağına özgü bir lezzet olan akciğerli yaprak sarma, özellikle İç Anadolu'da sık sık tüketilir. Klasik yaprak sarmadan farklı olarak, içerisine akciğer ve dana kıyma kullanılır. Ortalama 1 saat içerisinde sofralardaki yerini alır. Malzemeler hazırsa, Kayseri usulü akciğerli yaprak sarma nasıl yapılır birlikte görelim.

Gün sohbetlerinin vazgeçilmezi haline gelen zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atmayı unutmayın. Farklı kültürlerin yemeklerini mutfağınıza taşımak için, yöresel yemekler sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Akciğerli Yaprak Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Akciğerli Yaprak Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tavanın içerisine zeytinyağı ekleyin. Üzerine dana kıyma ve rendelenmiş soğanları ekleyerek kavurun.
  2. Soğanlar pembeleşmeye başladığında, pirinçleri de ilave edin. Bir süre daha kavurduktan sonra, karışımın içerisine yarım bardak su ekleyin.
  3. Karışıma baharatları da ekledikten sonra farklı bir tava alın ve içerisine akciğer kıymayı ekleyerek yağda kavurun.
  4. Kıymalı pirinci de akciğerli karışıma ilave edin ve son kez karıştırın. Tarifte kullanacağınız asma yaprakları ılık suda bekletin.
  5. Ardından yaprakların suyunu süzün ve içini bir tatlı kaşığı iç harç ile doldurun.
  6. Kenarlardan başlayarak ince bir şekilde sarın. Sarmaları düdüklü tencereye dindikten sonra üzerine limon dilimleri ekleyin. 
  7. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.

1 Porsiyon Akciğerli Yaprak Sarma Kaç Kalori?

  1. Akciğerli yaprak sarmanın bir adedi 40, bir porsiyonu ise yaklaşık 245 kaloridir. Bir porsiyonun içerisinde orta boyutlu 6 adet sarma bulunmaktadır.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler İç Anadolu Yemekleri Sarma ve Dolma Tarifleri Farklı Et Yemekleri Et Tarifleri Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Beypazarı Kuşbaşılı Güveç
Elmadağ Tiridi
Öllüğün Körü
Zeyve Kebabı
Herle Tatlısı
Arap Aşı