Varakkaak
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Siirt yöresine ait bir tatlı olan varakkaak; un, pekmez ve cevizle hazırlanır. Genellikle bayram ve kalabalık sofralarda tercih edilir. Hazırsanız, Siirt usulu varakkaak nasıl yapılır birlikte görelim.

Varakkaak Tarifi İçin

Malzemeler

Varakkaak

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için elenmiş un ve tuzu hamur yoğurma kabında harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp bir kahve fincanı suyu ilave edin.
  2. Pürüzsüz sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamuru top şeklinde yuvarlayıp üzerini bir bezle örtün ve oda ısısında 20 dakika bekletin.
  3. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında yuvarlak şeklinde açın. Küçük kareler şeklinde kesip temiz bir bezin üzerine aktarın.
  4. Elde ettiğiniz kare hamurları kurumaları için oda ısısında yarım saat bekletin.
  5. Pekmez, üç su bardağı su ve margarini derin bir tencereye alın. Kaynamaya başlayınca hamurları tencereye ilave edin.
  6. 15 dakika pişirip süzün ve servis tabağına aktarın. Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı ve çekilmiş ceviz serpiştirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Pratik Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet