Tevenk, asma yaprağına benzeyen ot anlamına geliyor. Adıyaman mutfağında özel bir yeri olan bu sarmanın iç harcında köftelik bulgur veya köftelik yarma kullanılıyor. Tevenk sarmasını diğer sarmalardan ayıran en önemli özellik ise üzerine yoğurt ve eritilmiş tereyağı ile birlikte kavrulmuş soğan ve salça dökülerek servis edilmesi.
Adıyaman'ın yöresel lezzetlerinden biri olan tevenk sarma, klasik yaprak sarmadan farklı olarak bulgurlu iç harç ile hazırlanır. Üzeri yoğurt ve sosla zenginleştirilen tevenk sarması, çok küçük boyutlarda hazırlanır. Adıyaman'da birçok restoranda bulabileceğiniz tevenk sarmayı, evde kendi ellerinizle hazırlamak istiyorsanız, tarif detaylarına geçebiliriz.
Adıyaman usulü dövmeç ve topak helvası tarifine de göz atın.
Üzeri için