Tavada Lahmacun
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının meşhur lezzetleri arasında yer alan lahmacun, kıymalı iç harç ile hazırlanan bir yemektir. Tamamen kendi zevkinize göre hazırlayabileceğiniz lahmacunları, fırın yerine tavada pişirerek de servis edebilirsiniz. Bol malzemeli iç harcın ve mis gibi kokusuyla tavada lahmacun nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı bir versiyonu olan ev usulü lahmacun tarifini de deneyebilirsiniz.

Tavada Lahmacun Tarifi İçin

Malzemeler

Tavada Lahmacun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için; un, ılık süt, ılık su, kabartma tozu ve sıvıyağı geniş bir kabın içine alın ve malzemeleri karıştırın. 
  2. Hamuru hafif ele yapışacak kıvama gelinceye kadar yoğurun. Kıvama gelen lahmacun hamurunu 12 bezeye bölün.
  3. Bezelerin üzerini streç ile kapatın ve 30 dakika dinlendirin.
  4. iç harcı için; biber ve soğanı rondodan geçirin. Ardından boş bir kap içerisine alın ve üzerine kıymayı ekleyin.
  5. Domatesi de kabuklarını soyduktan sonra rondodan geçirin ve kıymalı karışıma ekleyin.
  6. İç harcı birkaç kez karıştırdıktan sonra üzerine salça, su, zeytinyağı ve baharatları ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  7. Unladığınız tezgahın üzerine bezeleri koyun ve merdane yardımıyla tek tek açın.
  8. Açtığınız hamurun üzerine, kıymalı iç harçtan ekleyin ve harcı yayın.
  9. Tüm hamurları harç ile doldurduktan sonra, yapışmaz tavayı ocakta ısıtın.
  10.  Isınan tavanın içerisine hazırladığınız lahmacunu koyun, kapağını kapatarak pişirin.
  11. Tavada lahmacunu, mor lahana salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tavada Lahmacun Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İç harcın içerisine maydanoz ve farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz.
  2. Yapışmaz tavanız yoksa, normal tavanın içerisine ayçiçek yağı dökün ve lahmacunu sık sık kontrol edin.
  3. Lahmacunun lezzetli olması için, hamuru ince bir şekilde açmaya özen gösterin.
  4. Verdiğimiz tarif ölçüleri, 12 kişiliktir. Kişi sayısına göre malzemeleri azaltabilir veya arttırabilirsiniz.
  5. Lahmacunları servis ederken; marul, domates, roka ve limon tabağı hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet