Soğan Kebabı / Gaziantep
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Soğan kebabı Gaziantep'in en sevilen kebaplarından biridir. Lezzet ve şifa kaynağı soğan ile kıyma birleşimi adeta lezzet şöleni oluşturuyor. Yapımı oldukça pratik ve evde yapmaya uygun olan soğan kebabı için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için adana kebap, otlu kebap ve fıstıklı kebap tariflerine göz atabilisiniz. 

Soğan Kebabı / Gaziantep Tarifi İçin

Malzemeler

Soğan Kebabı / Gaziantep

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanların kabuklarını soymadan uç kısımlarını kesin. Her birini üstten alt kısmını koparmayacak şekilde derinden ikiye kesin.
  2. Bir kasede kıyma, tuz, karabiber ve salçayı yoğurun. Köfte haline getirin. 
  3. Soğanların arasına yoğurduğunuz kıymaları doldurup bir fırın kabına dizin. İkiye kestiğiniz biberler ve dörde böldüğünüz domatesleri de ilave edin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve sıcak suyu küçük bir kasede karıştırıp soğanların üzerinde gezdirin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
  5. Afiyet olsun. 


Püf Nokta:

  1. Bu kebabın yanında yemek için lavaş ve ayran yapabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Güneydoğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Et Tarifleri Kebap Tarifleri Sebze Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Kırmızı Et Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet