SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Sarımsak Kebabı (Gaziantep)
Sarımsak Kebabı (Gaziantep)
Güncelleme tarihi:
23 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Dilerseniz,
patlıcan kebabı tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Sarımsak Kebabı (Gaziantep) Tarifi İçin
Malzemeler
1.5 kg taze baş sarımsak
500 gr iri çekilmiş kıyma (dana~kuzu karışık)
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı nar ekşisi
Sarımsak Kebabı (Gaziantep)
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kıymayı derin bir kapta tuz ve karabiberle yoğurun. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Şişlere kabuklarını soymadan bir baş sarımsak bir köfte dizin. Izgara telini hafif yağlayıp hazırladığınız şişleri pişirin.
Tepsiye sıralamayı bozmadan şişten çıkararak yerleştirin. Üzerine nar ekşisini sulandırarak bir miktar gezdirin.
Önceden ısıtılmış 230 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika kadar üzeri alüminyum folyo ile kapalı olarak pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Yöresel Tarifler
Fırın Yemekleri
Et Tarifleri
Kebap Tarifleri
Antep Mutfağı Yemekleri
Kırmızı Et Yemekleri
Yemek Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet