SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Nişe Helvası
Nişe Helvası
Güncelleme tarihi:
23 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi :
10 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Nişe Helvası Tarifi İçin
Malzemeler
1 su bardağı Antep pekmezi
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
3.5 çorba kaşığı buğday nişastası (nişe)
Yarım su bardağı antep fıstığı ya da iri kıyılmış ceviz
Nişe Helvası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın. Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın.
Yarım su bardağı suda nişastayı ezin. Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın.
İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyin. Servis yapın.
Farklı bir versiyonu olan
pekmez helvası tarifi
ni de deneyin.
Tarif Kategorileri
Farklı Tatlı Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Yöresel Tarifler
Tahinli ve Pekmezli Tarifler
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Pratik Tatlı Tarifleri
Antep Mutfağı Yemekleri
Tatlı Tarifleri
Benzer Tarifler
Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet