Meftune Yemeği
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Diyarbakır mutfağı ile özdeşleşen meftune, koyun eti, patlıcan ve domates ile hazırlanır. Meftune yemeğine salça da ilave edebilirsiniz. Ayrıca servis yapıldıktan sonra dövülmüş sarımsak ekleyebilirsiniz.

Meftune Yemeği Tarifi İçin

Malzemeler

Meftune Yemeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eti yıkayıp tuzla ovarak tencerenin tabanına yayın. 2 çorba kaşığı sumağı 1 su bardağı suyla karıştırıp 15 dakika bekletin.
  2. İnce bir tülbentten geçirerek süzün. Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun. Boyuna dörde bölüp küçük küçük doğrayın.
  3. Tuzlu suda bekletip süzün. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. 
  4. Hazırladığınız sebzeleri tenceredeki etin üzerine yerleştirin. Sumak suyunu ilave edip tuz ve pul biber serpin.
  5. Orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.  Meftune yemeğini sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Et Tarifleri Yöresel Tarifler Sulu Yemek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet