Kuruluk Dolması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuruluk Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Kuruluk Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru biber, patlıcan ve kabakları ayrı ayrı tencerelerde kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar bekletin. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin.
  2. Sumağın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve bekletin. Kıymayı geniş bir kabın içerisine alın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayarak kıymaya ekleyin.
  3. Pirinci yıkayıp ilave edin. Sarımsakları rendeleyin. Kıyılmış maydanoz, salça, tuz, karabiber, pul biber, nane, kimyon ve zeytinyağı ekleyin.
  4. Sumağı süzerek suyunu kıymaya ekleyin ve karıştırın. Kuru biber, patlıcan ve kabakların içlerini kıyma harcı ile doldurup tencereye dizin.
  5. Üzerine küçük tereyağı parçaları yerleştirin. Üzerine et suyunu gezdirip bir tabak kapatın.
  6. Dolmaların üzerini çok az geçecek kadar sıcak su ekleyip önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
  7. Dilerseniz, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Sebze Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Sarma ve Dolma Tarifleri Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet