Kübbülmüşviyye
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçli köfte yemeye doyamayanlar için, Kilis mutfağından nefis bir tarif önerimiz var. Bulgur, kıyma, tarçın ve cevizle hazırlanan kübbülmüşviyye, koyunun iç yağı ile zenginleştirilir. Hazırlanan içli köfteler, fırında, tavada veya ızgarada pişirilir. Malzemeler hazırsa, Kilis usulü kübbülmüşviyye tarifi için detaylara geçebiliriz.

Pratik içli köfte tarifine de göz atın.

Kübbülmüşviyye Tarifi İçin

Malzemeler

Kübbülmüşviyye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanlar küçük yemeklik doğranır. 
  2. Bulgurlar ile birlikte yoğurma tepsisine alınır. 
  3. Baharatlar eklenir, karıştırılır. Et eklenerek kıvam alana kadar yoğurulurç 
  4. Ayrı bir kapta iç yağ içerisine tuz, karabiber, kırmızı biber, tarçın ve nane eklenir. 
  5. Bulgurlardan parçalar alınır ve içerisine harç eklenir. Kapatılır. 
  6. Hazırlanan içli köfteler ızgarada pişirilir. 
  7. İsteğe göre fırında ya da yağda da pişirilebilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Farklı Et Yemekleri Köfte Tarifleri MasterChef Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Mumbar
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet
Irok