Kilis Tava
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İsminden anlaşılacağı üzere Kilis mutfağına özgü bir yemek olan Kilis tava, kuzu eti ile hazırlanır. Et zırhlandıktan sonra sebzelerle bir araya getirilir ve fırında pişirilir. Kilis ve Antep mutfağında sık sık tüketilen bu yemek, bazı yörelerde 'tava kebabı' ismiyle de bilinir. Malzemeler hazırsa, Kilis tava yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak belen tava ve Nevşehir tava tarifini de deneyebilirsiniz.

Kilis Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Kilis Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kırmızı kapya biberleri, taze sarımsakları, iki soğanı iri doğrayın ve mutfak robotundan geçirin.
  2. Ardından bir kaba alıp, üzerine kıymayı, baharatları ve tuzu ekleyip yoğurun.
  3. Patateslerin kabuklarını soyup yuvarlak doğrayın. Doğradığınız patatesleri bir fırın tepsisine yerleştirin.
  4. Üzerine yoğurduğunuz kıymayı düz bir şekilde yayarak yerleştirin.
  5. Kıymanın üzerini; yuvarlak doğradığınız kalan soğanlar, iri jülyen doğradığınız yeşil biber ve yuvarlak doğradığınız domateslerle süsleyin.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

    Püf Nokta:
  7. Kuzu eti ağır geliyorsa kuzu ve dana karışık hazırlayabilirsiniz. 
  8. Kullandığınız et yağsız olmamalı. Yağsız et ile hazırlarsanız kuru olacaktır. Bu sebeple yağ oranı ortalama bir et tercih etmek iyi olacaktır. 
  9. Baharat oranını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
    Isıya dayanıklı cam bir kapta pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Öğle Yemeği Fırın Yemekleri MasterChef Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet