Kilis Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kilis Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Kilis Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları soyup jülyen doğrayın. Kıymayı sadece tuz ve karabiberle yoğurun. Yuvarlak köfteler hazırlayın.
  2. Bir patlıcan, bir köfte sırasıyla hepsini şişe dizin. Mangal ateşinde (veya ızgarada) hafif pişirin.
  3. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Sivribiberleri ince halkalar şeklinde kesin.
  4. Tereyağını bir tencerede eritin. Domates, soğan ve sivribiberi ekleyip yumuşayıncaya dek kavurun.
  5. Domates salçası, nar ekşisi, yenibahar, karabiber ve tuz ilave ederek birkaç dakika daha pişirin. Yanında pirinç pilavıyla sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis patlıcan kebabı tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Kebap Tarifleri Et Tarifleri Yemek Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet