Kel Köfte
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adıyaman mutfağında çok sevilen kel köfte, ince bulgur, irmik ve kıyma ile hazırlanır. İsteğe göre küçük veya büyük porsiyonlar halinde sunulan kel köfte, salçalı maydanozlu sos eşliğinde sunulur. Yöre halkı tarafından çok sevilen bu köfte, Adıyaman'daki hemen her restoranda rahatlıkla bulunabilir. Malzemeler hazırsa, kel köfte tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için yöresel köfte tariflerine ve klasik anne köftesine göz atın.

Kel Köfte Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Kel Köfte

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bulgur ve irmik bir kaba koyulur. Sıcak su eklenerek yumuşatılır. 
  2. Yumuşayan irmik ve bulgura, un, yumurta, kıyma ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
  3. El ıslatılarak istenilen şekil verilir.
  4. Tuzlu su kaynatılır ve köfteler pişirilir. 
  5. Sos için soğan ince yemeklik doğranır. 
  6. Zeytinyağı ısıtılır ve ısınan yağda soğan kavurulur. 
  7. Rengi değişmeye başladığında salçalar eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. 
  8. Sos pişen köftelerin üzerine dökülür. İnce kıyılmış maydanoz serpilerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Güneydoğu Anadolu Yemekleri Köfte Tarifleri Bakliyat Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet