Gaziantep Usulü Etli Karışık Dolma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Gaziantep Usulü Etli Karışık Dolma Tarifi İçin

Malzemeler

Gaziantep Usulü Etli Karışık Dolma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda bekletin. Patlıcanların içini oyarak hazırlayın. Domateslerin üzerinden bir kapak kesip içini çıkarın.
  2. Biberlerin sap ve tohumlarını temizleyin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu temizleyip kıyın. Pirinç, soğan, sarımsak, kıyma, pirinç, domates salçası, biber salçası, limon suyu, bir miktar su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
  3. Sebzelerin içlerine paylaştırıp ağız kısımlarını kestiğiniz parçalarıyla kapatın. Tencereye patlıcan, biber ve domates sıralamasıyla dizin.
  4. Dolmaların üzerine bir porselen tabak kapatıp üzerini hafifçe geçecek kadar su ekleyin. Önce hızlı su kaynamaya başladığında kısık ateşte 45 dakika pişirin.
  5. Dolmaların üzerindeki porselen tabağı alıp 15 dakika daha pişirin. Dolmaları tencerede 5 dakika bekletip sonrasında servis yapın.

Düşük kalorili ve lezzetli karışık dolma tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Sarma ve Dolma Tarifleri Sebze Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Antep Mutfağı Yemekleri Öğle Yemeği Dolma Tarifleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet