Dövmeç
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dövmeç yemeği, Adıyaman'a özgü bir lezzettir. Mezelerin kralı olarak bilinen dövmeç tarifinin, Nemrut krallığı döneminden günümüze kadar ulaştığı düşünülmektedir.  Köz patlıcanın tadı ile domates ve biberin mükemmel uyumu yemeği çok sevmenize sebep olacak. Az malzemeli dövmeç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Patlıcan ile yapılan alternatif lezzetler arıyorsanız köz patlıcan çorbasıparmesanlı patlıcan ve patlıcan çığırtma tariflerine göz atabilirsiniz. 

Dövmeç Tarifi İçin

Malzemeler

Dövmeç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle fırında, ocakta veya ızgarada patlıcan, biber ve domatesler közlenir.
  2. Közlenen sebzelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra kabukları soyulur.
  3. Daha sonra çatal yardımıyla közlenmiş patlıcan, domates ve biber ezilir.
  4. Sebzeler bir kabın içerisinde güzelce karıştırılır.
  5. Üzerine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatlar eklenerek fırın tepsisine dizilir.
  6. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Meze Tarifleri Patlıcanlı Tarifler Yöresel Tarifler Vejetaryen Yemekleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet