Doğrama
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Doğrama Tarifi İçin

Malzemeler

Doğrama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geceden ıslattığınız nohudu, domates ve biber salçasını, eti, doğranmış soğanı 2 bardak suyla pişirin.
  2. Pişmiş etin üzerine iri parçalar şeklinde doğranmış patlıcan, domates, halka doğranmış sarımsak ve doğranmış biberleri ekleyin.
  3. Karışıma limon suyu ilave ederek 10 dakika daha pişirin. Ayrı bir tavada yağı ısıtın nane ve pul biber katarak yağı hafifçe kızdırın.
  4. Pişen yemeğin üzerine kızgın yağı ilave ederek sıcak servis yapın.

Not: Bulgur pilavı ve taze yeşilbiber ile karıştırılarak yenilmesi tavsiye edilir.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Sulu Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Sebze Tarifleri Antep Mutfağı Yemekleri Et Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet