Davut Çelebi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Davut Çelebi Tarifi İçin

Malzemeler

Davut Çelebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Önceden ıslatılıp dinlendirilmiş bulgur, yarma buğday, irmik, tuz ve kişnişi karıştırıp yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp çay kaşığı ucu şekli verin. Hamurları geniş bir tencerede bol suda haşlayıp süzün. Soğanları ufak küp halinde doğrayın. Salçayı ekleyip koyu bir sos yapın. Sosu süzülmüş parçacıkların üzerine dökün ve harmanlayın. İsteğe göre sarımsaklı yoğurtla karıştırıp servis yapın.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet