Ana vatanı Afganistan ve İran olan çağlanın diğer adı bademdir. Türkiye'de en çok Akdeniz ve Ege'de yetiştirilir. Baharın ilk meyvesi olarak bilinen bu besin, kayısı çekirdeğinin olmamış halidir. Kanser tedavisinde kullanılmasının yanı sıra içeriğinde bulunan selenyum sayesinde bağışıklık sistemini de güçlendirir. Kalp ve şeker hastalarına önerilen besinler arasında yer alır. Genellikle çorba ve salataların içerisinde kullanılır. Çağla otu yemeği ise ülkemizde en çok Antep ve çevre illerde sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, çağla aşı tarifine başlayabiliriz.
Çağla Aşının Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Çağla Aşı Kaç Kaloridir?
Gaziantep yöresi ile özdeşleştirilen çağla aşının bir porsiyonu, yaklaşık 290 kaloridir. Potasyum ve yağ değeri yüksek olduğu için, ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Siz de sofralarınızda yöresel lezzetlere yer vermek istiyorsanız, Güneydoğu Anadolu mutfağının meşhur yemeği Ali Nazik tarifine göz atabilirsiniz.