Bostana (Urfa)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Bostana (Urfa) Tarifi İçin

Malzemeler

Bostana (Urfa)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domatesleri yıkayıp kabuklarını soyun ve çok ince küp şeklinde doğrayın. Soğanı soyup ince kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Bütün malzemeyi bir kapta karıştırın.
  2. Ayrı bir kapta domates salçası, bir limonun suyu, pul biber ve suyu bir kapta karıştırın.
  3. Domatesli karışım ile sosu kapaklı bir kaba (cam kavanoz tercih edilir) aktarın. Kapağını kapatıp bir gün buzdolabın da beklettikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Salata ve Meze Tarifleri Yöresel Tarifler Salata Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Sebze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet