Beyran Çorbası (Gaziantep)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gaziantep'in meşhur lezzetlerinden biri olan beyran çorbası, kuzu etiyle hazırlanan bir yemektir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen bu besin, özellikle kış aylarında tüketilir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Protein değeri yüksek olduğu için, kas gelişimini destekleyerek kemik erimesi riskini düşürür.  Beyran çorbası faydaları yanı sıra lezzetiyle de meşhur bir tariftir. Özel lokantalarda yapımı 13 saat süren antep usulü beyran çorbası tarifi püf noktalarıyla birlikte sizlere sunuluyor. 

1 Porsiyon Beyran Çorbası Kaç Kaloridir?

Türk mutfağının en özel yöresel yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, akşam öğünlerinde sunabileceğiniz özdeşleşen çerkez tavuğu tarifine göz atabilirsiniz. Kış aylarının sevilen diğer çorbalarından soğan çorbası ya da kereviz çorbası yapmayı da düşünebilirsiniz. 

Beyran Çorbası (Gaziantep) Tarifi İçin

Malzemeler

Beyran Çorbası (Gaziantep)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın.
  2. Haşladığınız eti küçük parçalar halinde didikleyin. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın.
  3. Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Etleri ilave edip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Çorbanın lezzetini arttırmak için et suyu ile haşlayabilirsiniz.
  • Pirinci ilave etmeden önce sudan geçirip süzün. Bu sayede nişasta miktarını azaltabilirsiniz.
  • Kullanacağınız sarımsakları ezin ve suyunu çorbaya ilave edin. 
  • Kırmızı et sevmeyenler, standart tarifi tavuk eti ile hazırlayabilir.
  • Çorbayı servis ederken üzerini baharatlar ile tatlandırın ve limon suyu ekleyin.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Öğle Yemeği Etli Çorba Tarifleri Diğer Tarifler Antep Mutfağı Yemekleri Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Güneydoğu Anadolu Yemekleri Farklı Et Yemekleri

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet