Besni Tava
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Adıyaman yöresine özgü besni tava, patlıcan, domates, biber ve kuzu etinin uyumu ile lezzetli, sofraların vazgeçilmezi olan bir yemek. 15 dakikada hazırlanmasıyla bir o kadar da pratik olan besni tava için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda.

Belen tava ve Nevşehir tava tarifine de göz atın.

Besni Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Besni Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patlıcanlar yıkanır, alacalı soyularak fırın tepsisine alınır. 
  2. Domatesler küp küp doğranarak eklenir. 
  3. Biberler uzunlamasına ikiye bölünür, diğer sebzeler ile eşit boyutlarda doğranır. 
  4. Kalan bütün malzeme eklenerek harmanlanır. 
  5. Fırın tepsisine 1 çay bardağı su gezdirilir. 
  6. 200 derece fırında 1 saat kontrollü olarak pişirilir.
  7. Fırınınızın gücüne göre süre değişkenlik gösterebilir, kontrol edin. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Patlıcanlı Tarifler Güneydoğu Anadolu Yemekleri Farklı Et Yemekleri Fırın Yemekleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Mumbar
Kübbülmüşviyye
Batman Usulü Kütülk
Kahiye Tatlısı
Kıliçe
Ikbebet